Riolering aanleggen door De Lange Rioolservice

De riolering is het stille werkpaard van elke woning. Hoewel het vaak onzichtbaar is en over het hoofd wordt gezien, speelt het een cruciale rol in ons dagelijks comfort en hygiëne. Een goed aangelegde riolering garandeert een efficiënte afvoer van afvalwater, waardoor u zorgeloos kunt genieten van uw woning.
Home / Riolering aanleggen
Riolering vervangen

De kunst van het riool aanleggen

Een riool aanleggen is niet zomaar een technische klus. Het is een zorgvuldig proces waarbij rekening gehouden moet worden met verschillende factoren. De grondsoort in uw tuin of onder uw huis kan bijvoorbeeld bepalen op welke diepte de buizen gelegd moeten worden. Te ondiep, en ze kunnen bevriezen in de winter. Te diep, en het kan onnodig duur worden.

Daarnaast is het van belang te kijken naar de capaciteit die nodig is voor uw huishouden. Het zou immers zonde zijn als uw nieuwe riolering de hoeveelheid afvalwater niet aankan. En natuurlijk moet het nieuwe riool naadloos aansluiten op de bestaande gemeentelijke infrastructuur.

Een ontluchtingspijp in het riool aanleggen

Goede ontluchting is een aspect van riolering dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar essentieel is voor een goed functionerend systeem. Zonder ontluchting kan er drukopbouw in het riool ontstaan, wat kan leiden tot vervelende borrelende geluiden en zelfs stankoverlast. Een goed geplaatste ontluchtingspijp, strategisch gelegen op het hoogste punt van uw riool en ver genoeg van ramen en ventilatieopeningen, zorgt ervoor dat uw riool kan “ademen”.

Bij het aanleggen van een ontluchtingspijp in het riool moet er gelet worden op:

  • Locatie: De ontluchtingspijp moet op een strategische plek worden geplaatst, vaak op het hoogste punt van het riool.
  • Afstand tot woning: Om geuroverlast te voorkomen moet de ontluchtingspijp ver genoeg van ramen en ventilatieopeningen geplaatst worden.
  • Bescherming tegen ongedierte: De opening van de ontluchtingspijp moet voorzien zijn van een rooster of net om te voorkomen dat kleine dieren of insecten het riool binnendringen.
Riolering aanleggen Den Haag

Onze sterke punten

rioolservice-delange-erkend-icon

Erkend bedrijf

Een erkend bedrijf staat voor betrouwbaarheid en deskundigheid. Voor een professioneel rioleringsbedrijf bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bezitten over alle diploma’s die gevraagd worden van een rioolservice.

rioolservice-delange-millieu-icon

Milieuvriendelijk

Bij ons kunt u erop rekenen dat wij altijd zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te werk gaan. Wij verkleinen onze ecologische voetafdruk door te denken aan de natuur en de samenleving. Milieubewuste handelingen met een goede serviceverlening staat bij ons voorop.

rioolservice-delange-prijs-icon

Transparante prijzen

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk een oplossing voor uw probleem. Wij hebben volledig transparante prijzen. Op de prijzenlijst kunt u altijd de prijzen controleren, zowel inclusief als exclusief BTW. Tevens vermelden wij bij iedere service of de voorrijkosten inbegrepen zijn.

Wat klanten van ons vinden

Bradley Camelia

Complimenten voor De Lange Rioolservice! Eigenlijk stond onze afspraak op donderdag, maar ik werd op dinsdag gebeld door een zeer vriendelijke dame van kantoor dat ze die middag (2 dagen eerder) al monteurs beschikbaar hadden. Wij zijn uitstekend geholpen door deze vriendelijke en vakkundige monteurs. Mijn complimenten voor de communicatie met de dames op kantoor, de vakkundigheid, netheid en de collegialiteit onderling.
Review geplaatst op  google

Coen Maas

We hebben meerdere diensten afgenomen en zijn uiterst tevreden. Zo hebben wij onder andere een reiniging van de standleidingen gehad, riool inspectie uit laten voeren bij woningaankoop en het riool moest aangepast worden vanwege wateroverlast in de kelder. Het zijn vriendelijke en professionele mensen die problemen rondom het riool adequaat oplossen voor een nette prijs. Zeer tevreden!
Review geplaatst op  google

Jacques

We waren bang voor allerlei cowboys in de branche en hebben een zeer fijne ervaring gehad met De Lange Rioolservice. Ons probleem is super opgelost en dat tegen een normale prijs. Ik had dit weken eerder moeten doen. Het riool is weer helemaal doorgespoeld. Ik woon al 30 jaar in dit huis en weet nu pas waar de ingangen van het riool zitten. De monteur wist deze feilloos te vinden.
Review geplaatst op  google
Sectie-6-tegels-aanleggen

Hoe riolering aanleggen?

Bij het aanleggen van een riool wordt de afvoeren van uw keuken, badkamer en toilet aangesloten op het hoofdriool van de gemeente. Hierbij mag er absoluut geen speling ontstaan tussen de onderdelen van de rioleringsbuis. Anders kan er water uit de buizen lekken en dit kan schade veroorzaken. 

Ook moeten de buizen zo worden neergelegd dat er geen verstoppingen of andere vervelende rioolproblemen kunnen ontstaan. Moet uw huidige riolering vervangen worden? Uiteraard doen wij eerst een grondige rioolinspectie. Constateren we dat er geen oplossing is? Dan overwegen we samen met u of het beter is om het riool te vervangen.

Rioleringsbuizen leggen: Meer dan alleen graven

Wanneer u denkt aan rioleringsbuizen leggen, denkt u wellicht aan graven en buizen in de grond stoppen. Maar het proces is ingewikkelder dan dat. De buizen vormen de ruggengraat van uw riolering en moeten zorgvuldig worden geselecteerd en geplaatst. Afhankelijk van de situatie en behoefte n kan men kiezen voor verschillende materialen zoals PVC of PE.

En dan is er de hellingsgraad. Het lijkt misschien een klein detail, maar het zorgt ervoor dat water efficiënt wegloopt, zonder op bepaalde plekken te stagneren. Inspectieputten zijn ook van belang. Deze putten zorgen ervoor dat, mocht er ooit een verstopping zijn, professionals gemakkelijk toegang hebben tot uw riolering.

Riolering aanleggen Den Haag