Riolering vervangen: Snelle en vakkundige service

Door slijtage en veroudering kan vervanging van de riolering nodig zijn voor hygiëne en het voorkomen van rioolproblemen. Schakel professionals in voor advies; investeren in riolering is investeren in comfort.
Home / Riolering aanleggen / Vervangen 
Riolering vervangen Rioolservice de Lange

Waarom uw riool vervangen?

Het riool vervangen is geen dagelijkse bezigheid en wordt vaak gezien als een grote onderneming. Maar het is een investering die op termijn zijn vruchten afwerpt. De redenen om het riool te vervangen kunnen variëren:

 • Veroudering: Net als andere delen van een woning, kan een riool verouderen. Materialen slijten en de kans op breuken en lekkages neemt toe.
 • Frequente verstoppingen: Wanneer u merkt dat uw riool vaak verstopt raakt, kan dit duiden op structurele problemen die om een ingrijpender oplossing vragen dan simpelweg ontstoppen.
 • Geurproblemen: Een constant onaangename geur kan duiden op problemen in het riool, zoals lekkages of onvoldoende ontluchting.
 • Nieuwe technologieën: De techniek staat niet stil. Nieuwere rioleringssystemen zijn vaak duurzamer, efficiënter en milieuvriendelijker.
Riolering vervangen

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ons gediplomeerde team is gespecialiseerd in het aanleggen, ontstoppen en vernieuwen van rioleringen en afvoersystemen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor het vervangen van uw afvoer, standleiding of riool. Bekijk voor alle andere rioolwerkzaamheden onze prijslijst. Of neem direct contact met ons op via 070 323 26 96!

 • Erkend bedrijf
 • Milieuvriendelijk
 • Transparante prijzen
  Riolering vernieuwen: Een stapsgewijs proces

  Bij het vernieuwen van de riolering gaat het niet alleen om het vervangen van oude buizen door nieuwe. Het is een kans om uw hele rioolsysteem te evalueren en te optimaliseren. Hier zijn enkele stappen die meestal worden genomen:

  • Inspectie: Met behulp van moderne technieken, zoals camera-inspectie, wordt de huidige staat van uw riolering beoordeeld.
  • Plan van aanpak: Op basis van de inspectie wordt er een plan opgesteld. Hierin wordt bepaald welke delen vervangen moeten worden en welke nog in goede staat zijn.
  • Uitvoering: Gespecialiseerde teams gaan aan de slag om de oude riolering te verwijderen en de nieuwe aan te leggen. Zij zorgen ervoor dat dit met minimale overlast gebeurt.
  • Testen: Na het vernieuwen wordt het systeem getest op lekkages en efficiënte afvoer.

  Riool herstellen, wanneer vervanging niet noodzakelijk is

  In sommige gevallen hoeft de riolering niet volledig vervangen te worden en volstaat een riool herstellen. Dit kan zowel tijd als geld besparen. Herstelwerkzaamheden kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het dichten van kleine lekkages, het verwijderen van wortelgroei in de buizen of het aanpakken van lokale beschadigingen.

  Herstel is vooral een goede optie als de algehele staat van de riolering nog goed is. Moderne technieken maken het mogelijk om specifieke problemen doelgericht aan te pakken zonder dat het hele systeem overhoop gehaald hoeft te worden.

  Maak een afspraak met onze specialisten

  Wilt u uw riolering laten vervangen? Neem contact op met ons of maak direct een afspraak. Wij staan voor u klaar voor al uw rioolproblemen en zorgen altijd voor een passende oplossing.

  Contact

  De Lange Rioolservice.
  Margaretha van Hennebergweg 61A,
  2552 BD Den Haag

  Offerte aanvragen
  Techniek Nederland