Let op! Oplichting rioolontstopping: oplichters actief

16 juni 2023 / Nieuws
Let op oplichters actief overzicht foto

Wij krijgen regelmatig berichten van gedupeerde klanten van bedrijven die misbruik maken van onze bedrijfsnaam. Er zijn helaas veel oplichters actief in onze branche. Heeft u professionele hulp nodig door een verstopping of een ander probleem met uw riool? Let goed op met wie u in zee gaat. 

Mensen worden voor honderden euro’s of zelfs duizenden euro’s opgelicht. Deze oplichters hebben vaak een bepaalde manier van werken en het ergste is dat het rioolprobleem niet eens wordt opgelost. In dit artikel leggen wij uit hoe deze oplichters te werk gaan en wat u kunt doen om te voorkomen dat u zelf het slachtoffer wordt van deze nare vorm van oplichting.

Malafide loodgieters: Hoe gaan deze oplichters te werk?

Vaak zijn dit soort malafide bedrijven aangesloten bij overkoepelende bedrijven die advertentieruimte inkopen bij Google, waardoor ze hoog in de zoekresultaten komen te staan. Zoek maar eens via Google op ‘riool ontstoppen’ of gootsteen verstopt’, u krijgt direct advertenties te zien. De kans is groot dat hier betrouwbare bedrijven tussen zitten, maar het overgrote deel heeft een heel ander doel voor ogen.

Op het eerste gezicht zien de websites er netjes uit, maar als u weet waar u op moet letten dan zijn de websites redelijk makkelijk te herkennen. Nergens ziet u het adres, een KvK-nummer mist en over het algemeen maken ze gebruik van malafide telefoonnummers, vaak een 085-nummer. Ook wordt er vaak gebruikgemaakt van stock-foto’s. De foto’s van de medewerkers? Die zijn niet echt. 

Wanneer u belt krijgt u over het algemeen een callcentermedewerker aan de lijn die weigert een bedrag te noemen voor de dienst, terwijl een betrouwbare partij hier transparant over zou zijn. Besluit u om een monteur te laten komen? Dan sturen zij zo snel mogelijk iemand naar u toe. De prijs wordt ter plekke wel besproken. De kosten voor deze bemiddeling zijn overigens ook voor uw rekening. 

De monteurs komen meestal zonder werkkleding aan in een oude bestelbus zonder logo. Vooraf zullen zij u vragen om een werkbon te tekenen waarop geen prijzen vermeld staan. Deze prijzen worden achteraf ingevuld en kunnen oplopen tot honderden en soms wel duizenden euro’s. Tegen de tijd dat u erachter komt dat u bent opgelicht staat uw handtekening al op de werkbon en komt u er moeilijk onderuit. De monteur kan intimiderend of zelfs agressief overkomen als u weigert te betalen. 

Hoe herkent u een betrouwbare partij?

Een verstopping is erg vervelend. Het is logisch dat u op dat moment zo snel mogelijk een oplossing wil voor het probleem. Kijk alvast naar een betrouwbare partij in de buurt op het moment dat u nog geen probleem heeft. Zo kunt u rustig de ervaringen lezen en kijken welk bedrijf het beste bij u past. 

Hebt u met spoed een betrouwbare loodgieter of ontstopper nodig? Let dan op dan de volgende punten:

  • Maak vooraf afspraken over de prijs. Teken nooit een werkbon waar nog geen prijzen op staan vermeld. Weigert de monteur een prijsindicatie te geven? Zoek dan een ander. 
  • Ga dan ook alleen met bedrijven in zee die tijdens het eerste telefoongesprek al een prijsindicatie geven. Bespreek alle kosten zoals voorrijkosten, nood tarieven, avondtoeslag, materiaalkosten en BTW. Vertellen ze alleen wat de voorrijkosten zijn? Bel dan een ander. 
  • Kijk of er een vestigingsadres aanwezig is op de website in de stad waar u woont. Maken ze gebruik van stockfoto’s? Controleer ook of er een lokaal telefoonnummer bij staat en geen 085-nummer.
  • Beweert het bedrijf dat de verzekering een groot gedeelte van de kosten vergoed? Dit klopt over het algemeen niet. 
  • Let tot slot vooral op met wie u communiceert. 
Blog afbeelding let op oplichters actief

Een betrouwbare loodgieter en rioolservice in Den Haag

Wanneer bijvoorbeeld uw afvoer verstopt is wilt u natuurlijk dat er zo snel mogelijk een monteur komt. Bent u op zoek naar een betrouwbare partij in de regio Den Haag, Rijswijk of Voorburg voor al uw rioolwerkzaamheden? Wij zijn een erkend familiebedrijf dat al generaties lang op vakkundige wijze rioleringen en afvoersystemen ontstopt, aanlegt en vernieuwt. 

Hebt u met spoed een monteur nodig? Dan zijn wij snel ter plaatse. Wij zullen de werkzaamheden zo snel en professioneel mogelijk afhandelen. Bent u benieuwd naar onze tarieven? Bekijk dan onze prijslijst

Contact

De Lange Rioolservice.
Margaretha van Hennebergweg 61A,
2552 BD Den Haag

Offerte aanvragen
Techniek Nederland