Voorkom rioolproblemen tijdens uw verbouwing

By in
3730
Voorkom rioolproblemen tijdens uw verbouwing

Wanneer u bijvoorbeeld uw keuken of badkamer gaat verbouwen kan er onverwachts afval in het riool terecht komen. Doordat er bouwafval zoals stof, stukken steen en gipsplaat in het riool verdwijnen, kan de riolering verstopt raken. Met deze blog willen wij u graag een aantal tips geven waardoor u de kans op rioolproblemen kunt verkleinen en wat u kunt doen wanneer u riolering toch verstopt raakt.

Sluit de riolering af voordat u begint 

Voorkomen is beter dan genezen. Voordat u begint met uw verbouwing dient u eerst voorbereidend werk te verrichten. Wanneer u begint aan een verbouwing in de keuken of badkamer en bijvoorbeeld de douchebak of vaatwasser verwijdert, komt de weg naar de riolering open te liggen. 

Ter voorkoming van ophopend vuil in de riolering is het noodzakelijk om het riool eerst af te sluiten voordat u begint aan het sloopwerk. Voor de afsluiting van de riolering kunt u gebruik maken van twee manieren. 

De eerste manier is de riolering afsluiten met een PVC-afsluitkap. Met deze afsluitkap kunt u tijdelijk of voor een langere tijd een rioolbuis afsluiten. De andere manier is de riolering afsluiten met een ballonafsluiter. Deze ballon kunt u met behulp van een fietspomp of compressor opblazen en de rioolbuis tijdelijk afsluiten.

 

Wat kunt u doen wanneer uw riool toch verstopt zit?

Is uw riolering toch verstopt geraakt tijdens de verbouwing? Dan worden deze rioolproblemen hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door bouwafval dat terecht is gekomen in de riolering. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een verstopte afvoer zijn deze rioolproblemen niet te verhelpen met chemische ontstoppingsmiddelen. Voor het ontstoppen van de riolering kunt u gebruik maken van een trekveer of een rioolreinigingsslang.

Met een trekveer kunt u het vuil in de rioolbuizen lostrekken van de wanden. Deze oplossing is ideaal voor de afvoer voor uw douche! Indien een trekveer van een bouwmarkt niet voldoende is, kunt u het beste contact opnemen met een professioneel ontstoppingsbedrijf. Een ontstoppingsbedrijf heeft geavanceerde trekveren waarmee zij riool verstoppingen snel kunnen oplossen.

Het gebruik maken van een rioolreinigingsslang is de meest effectieve manier om uw riolering van binnenuit te reinigen. Een rioolreinigingsslang spuit op 4 plekken onder hoge druk water in het riool. Hierdoor wordt het vuil steeds verder het riool ingespoten. 

 

Is uw riool toch nog verstopt? Maak gebruik van de snelle service van ontstoppingsbedrijf De Lange Rioolservice! 

Indien het u zelf niet lukt de verstopping te verhelpen, dan kunt u het beste contact opnemen met een professional. Bel dan ontstoppingsbedrijf De Lange Rioolservice! Met onze jarenlange ervaring weten wij altijd een snelle oplossing te vinden om uw riool te ontstoppen.

Wij begrijpen dat u een verstopping snel verholpen wilt hebben. De Lange Rioolservice is daarom 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar telefonisch bereikbaar. Het is ook mogelijk om via de website een afspraak met ons in te plannen. Dit betekent dat wanneer u met spoed op zoek bent naar een ontstoppingsbedrijf, wij zo snel mogelijk ter plaatse kunnen zijn voor het snel en professioneel ontstoppen van uw riolering. 

Op onze website vindt u een duidelijk overzicht van onze prijslijst en uurloon voor de werkzaamheden als erkend en professioneel loodgietersbedrijf.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)