Rioolvliegjes bestrijden

Last van Rioolvliegjes? Wij zullen het probleem aan uw riolering verhelpen. Wacht niet te lang en bel ons direct via 070 - 323 26 96! Bel vervolgens een professioneel bestrijdingsbedrijf om de rioolvliegjes te bestrijden, zodat ze niet terugkeren.
Home / Rioolproblemen / Rioolvliegjes
rioolvliegjes-header

Motmuggen of rioolvliegjes: wat zijn het?

Rioolvliegjes, ook wel bekend als motmuggen, zijn kleine vliegjes die vaak voorkomen in en rondom afvoerpijpen en rioolbuizen. Ze hebben een grijsachtige kleur en worden 2-4 millimeter groot. Ze hebben behaarde vleugels, voelsprieten en poten. Ze vallen vooral op door hun aantal.

Ze leven van vocht en rottend afval en verspreiden allerlei bacteriën en schimmels. De insecten leggen 200 eitjes per dag en deze eitjes leggen zij in stilstaand water of andere vochtige donkere plaatsen, zoals verstopte afvoeren en leidingen. De larven van de motmug komen al na 2 dagen uit en deze larven gaan zich voeden met organisch materiaal zoals vet, zeepresten en haren.

Bussen de Lange Rioolservice

Hoe herkent u rioolvliegjes?

De aanwezigheid van rioolvliegjes in huis betekent dat er een probleem is met de riolering. Rioolvliegjes kunnen een bron van overlast vormen, zeker als er grote aantallen aanwezig zijn. Actie is daarom noodzakelijk. U ziet rioolvliegjes vaak op de muur of tegen het raam. Ze gaan niet uit zichzelf weg en zoeken warme, vochtige plekken in huis op om hun larven in te leggen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Ons gediplomeerde team is gespecialiseerd in het aanleggen, ontstoppen en vernieuwen van rioleringen en afvoersystemen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor het vervangen van uw afvoer, standleiding of riool. Bekijk voor alle andere rioolwerkzaamheden onze prijslijst. Of neem direct contact met ons op via 070 323 26 96!

 • Erkend bedrijf
 • Milieuvriendelijk
 • Transparante prijzen
  Rioolvlieg, motmug of latrinevlieg: de kern van het probleem

  Vaak ligt de kern van het probleem in de kruipruimte onder uw huis, bijvoorbeeld als gevolg van een verstopping of lekkage. Met warm weer in de zomer is de kans op rioolvliegjes het grootst. Wij kunnen u helpen om het probleem met de riolering of afvoerleidingen op te lossen en geven u advies over het voorkomen van de verdere overlast.

  Schakel De Lange Rioolservice in

  Het is belangrijk om én het rioolprobleem aan te pakken én de rioolvliegjes te bestrijden. Sterker nog, het is belangrijk om eerst de oorzaak te verhelpen voordat u de rioolvliegjes kunt bestrijden. Rioolvliegjes steken niet en lijken onschuldige beestjes. Maar ze leven in het riool en brengen dus ook de viezigheid met zich mee. Daar zit niemand op te wachten.

  Heeft u last van rioolvliegjes? De Lange Rioolservice is uw specialist bij rioolproblemen.

  Contact

  De Lange Rioolservice.
  Margaretha van Hennebergweg 61A,
  2552 BD Den Haag

  Offerte aanvragen
  Techniek Nederland