3 tips nodig bij het ontstoppen van het riool?

By in ,
4254
3 tips nodig bij het ontstoppen van het riool?

In dit artikel gaan we u uitleggen hoe u nou eigenlijk een riool zelf kunt ontstoppen. Op een verstopte afvoer zit niemand te wachten. Als uw riool verstopt is kan dit namelijk grote problemen met zich mee brengen. Het is dan ook uiterst noodzakelijk dat u zelf ook weet hoe u zelf riool kunt ontstoppen.

Wij helpen u bij het ontstoppen van uw riool

Wij van Rioolservice De Lange zijn gespecialiseerd in het verhelpen van riool verstoppingen. We kunnen jullie helpen bij bijvoorbeeld het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van het probleem in uw afvoer. We willen jullie ook uitleggen hoe u zelf het riool kunt ontstoppen. Hieronder vindt u een paar oplossingen:

Riool ontstoppen met hogedrukreiniger

Een van de tips die u kunt proberen is het gebruiken van een hogedrukreiniger. Het noodzakelijke hiervan is wel dat u het goed toepast. U wilt niet hebben dat heel je badkamer onder het water ligt. Het is daarom belangrijk om zo diep mogelijk in de afvoer te spuiten zo voorkom je onnodige problemen.

Riool ontstoppen met soda

Een andere manier om je riool te ontstoppen is door gebruik te maken van soda. Belangrijk hierbij is dat je niet teveel in 1 keer gebruikt. We raden daarom aan om eerst 1 theelepel in de afvoer een paar minuten te laten intrekken. Spoel het daarna weg met kokend water en herhaal deze stappen totdat de afvoer weer soepel loopt.

Riool ontstoppen met een plopper

Waarschijnlijk wist je dit al maar we leggen het voor de zekerheid toch nog een keer uit. Door gebruik te maken van een plopper krijg je bijna elk probleem met de riolering wel verholpen. De plopper zorgt er namelijk voor dat het blokkerende deel van de verstopping als het ware “los geplopt” wordt.

Wat moet je vermijden?

Bij het ontstoppen van je riool moet je er goed op letten dat je geen chemische middelen gebruikt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je het riool ernstig beschadigd. Doordat de chemische middelen een soort bijtende werking hebben kan dit je riool ernstig aantasten en heeft dit mogelijk nog ergere gevolgen voor je riolering.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)